De euro blijft onder druk en de USD wint terrein tegen de meeste andere munten. Risico appetijt wist geen garen te spinnen bij de veel betere Amerikaanse ADP cijfers en lager dan verwachte initial jobless claims.

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Het sterke ADP cijfer kan immers te wijten zijn aan techniciteiten. Investeerders herinneren zich waarschijnlijk hetzelfde fenomeen vorig jaar januari toen een sterk ADP cijfer zich niet vertaalde in een sterk Non-farm payrolls rapport. We zullen namiddag zien. Maar wat ook de uitkomst hiervan, het is duidelijk dat investeerders momenteel, terecht of onterecht, veel meer vertrouwen hebben in de gang van zaken in de Vs dan in Europa. Momenteel is de euro zeer oververkocht, wat betekent dat op een bepaald punt een sterke contra-trend beweging niet uit te sluiten is. Desalniettemin blijft de trend stevig in het voordeel van de "green back" en lijken we op weg naar niveaus van 1.25-1.20."

De euro blijft onder druk en de USD wint terrein tegen de meeste andere munten. Risico appetijt wist geen garen te spinnen bij de veel betere Amerikaanse ADP cijfers en lager dan verwachte initial jobless claims. Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Het sterke ADP cijfer kan immers te wijten zijn aan techniciteiten. Investeerders herinneren zich waarschijnlijk hetzelfde fenomeen vorig jaar januari toen een sterk ADP cijfer zich niet vertaalde in een sterk Non-farm payrolls rapport. We zullen namiddag zien. Maar wat ook de uitkomst hiervan, het is duidelijk dat investeerders momenteel, terecht of onterecht, veel meer vertrouwen hebben in de gang van zaken in de Vs dan in Europa. Momenteel is de euro zeer oververkocht, wat betekent dat op een bepaald punt een sterke contra-trend beweging niet uit te sluiten is. Desalniettemin blijft de trend stevig in het voordeel van de "green back" en lijken we op weg naar niveaus van 1.25-1.20."