Er is meer liquiditeit in de banksector gepompt, zodat een potentiële credit crunch werd voorkomen. De banken kunnen nu geld verdienen vanwege de spread tussen de kredieten die ze bij de ECB aan 1% opnemen en de activiteiten die ze ontplooien. Maar hoe moet het nu verder?

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Er is nog altijd één grote maar: de cyclische sectoren zouden het beter moeten doen als de economische cijfers verbeteren. Achterliggend idee is dat door liquiditeit in het systeem te pompen het vertrouwen terugkeert, wat de economie een duwtje in de rug moet geven. Wanneer het economisch herstel achterwege blijft, hebben we echter wel een probleem."

Er is meer liquiditeit in de banksector gepompt, zodat een potentiële credit crunch werd voorkomen. De banken kunnen nu geld verdienen vanwege de spread tussen de kredieten die ze bij de ECB aan 1% opnemen en de activiteiten die ze ontplooien. Maar hoe moet het nu verder? Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Er is nog altijd één grote maar: de cyclische sectoren zouden het beter moeten doen als de economische cijfers verbeteren. Achterliggend idee is dat door liquiditeit in het systeem te pompen het vertrouwen terugkeert, wat de economie een duwtje in de rug moet geven. Wanneer het economisch herstel achterwege blijft, hebben we echter wel een probleem."