Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Uit de eerste reeks cijfers die we dit jaar al op ons bord kregen blijken nog maar eens de sterke groeiverschillen tussen landen zoals Duitsland in de kern en landen uit de periferie. Deze verschillen waren vorig jaar ook al pijnlijk duidelijk."

Daar waar landen zoals Griekenland en Ierland, maar in iets mindere mate ook Portugal en Spanje het aam het eind van 2010 nog een stuk slechter bleken te hebben gedaan dan aan het begin werd gevreesd en met een nieuwe recessie flirten deed Duitsland het met een groei van om en bij de 3.5 procent dubbel zo goed als verwacht.

Gijsels "Dit maakt het leven exponentieel moeilijker voor de ECB die maar een rentevoet voor de hele Eurozone kan zetten. Dit beleid dreigt te strak te zijn voor landen die het moeilijk hebben en te los voor Duitsland waar dan weer inflatie dreigt."

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Uit de eerste reeks cijfers die we dit jaar al op ons bord kregen blijken nog maar eens de sterke groeiverschillen tussen landen zoals Duitsland in de kern en landen uit de periferie. Deze verschillen waren vorig jaar ook al pijnlijk duidelijk." Daar waar landen zoals Griekenland en Ierland, maar in iets mindere mate ook Portugal en Spanje het aam het eind van 2010 nog een stuk slechter bleken te hebben gedaan dan aan het begin werd gevreesd en met een nieuwe recessie flirten deed Duitsland het met een groei van om en bij de 3.5 procent dubbel zo goed als verwacht. Gijsels "Dit maakt het leven exponentieel moeilijker voor de ECB die maar een rentevoet voor de hele Eurozone kan zetten. Dit beleid dreigt te strak te zijn voor landen die het moeilijk hebben en te los voor Duitsland waar dan weer inflatie dreigt."