Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): 'Er is in Duitsland inderdaad sprake van een benji-economie, een diepe inzinking gevolgd door een krachtig herstel. Toch moet dit goede nieuws enigszins gerelativeerd worden."

Op de eerste plaats is er natuurlijk het feit dat de rest van Europa niet meewil, maar ook Duitsland zelf geeft een vertekend beeld. Gijsels: 'De Duitse economie draait nog altijd onder het pre-crisis niveau. De orders en de output uit de verwerkende industrie bevinden zich nog steeds respectievelijk 10% en 7% onder dat niveau. Maar de output in de Europese verwerkende industrie bevindt zich nog steeds 12,50% onder het pre-crisisniveau. Relatief gezien doet Duitsland het dus meer dan goed."

Philippe Gijsels (BNP Paribas Fortis): 'Er is in Duitsland inderdaad sprake van een benji-economie, een diepe inzinking gevolgd door een krachtig herstel. Toch moet dit goede nieuws enigszins gerelativeerd worden." Op de eerste plaats is er natuurlijk het feit dat de rest van Europa niet meewil, maar ook Duitsland zelf geeft een vertekend beeld. Gijsels: 'De Duitse economie draait nog altijd onder het pre-crisis niveau. De orders en de output uit de verwerkende industrie bevinden zich nog steeds respectievelijk 10% en 7% onder dat niveau. Maar de output in de Europese verwerkende industrie bevindt zich nog steeds 12,50% onder het pre-crisisniveau. Relatief gezien doet Duitsland het dus meer dan goed."