Desalniettemin gaat men er van uit dat er maandag op de Ecofin top nu een oplossing komt. De onderhandelingen rond de volgende schijf van noodhulp schijnen nu de goede kant uit te gaan, wat dan het pad zou effenen voor de uitwerking van de PSI.

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "We mogen zeker niet de impact van de massaal geïnjecteerde liquiditeiten onderschatten. Daarzonder zouden de markten waarschijnlijk niet zo veel geduld hebben gehad met het steeds weer uitstellen van de Griekse oplossing. Maar als we weten dat er via een nieuwe LTRO een volgende golf van liquiditeit op komst is zullen de markten daar waarschijnlijk weer garen mee spinnen. Als het maandag daadwerkleijk tot een oplosssing komt zal het interessant zijn om te zien hoe de markten er mee omgaan. Kunnen ze op hun elan doorgaan of wordt het een "buy the rumour, sell the news reactie"? Gegeven de zeer overgekochte staat van de markt zou het wel eens het laatste kunnen worden. But time will tell."

Desalniettemin gaat men er van uit dat er maandag op de Ecofin top nu een oplossing komt. De onderhandelingen rond de volgende schijf van noodhulp schijnen nu de goede kant uit te gaan, wat dan het pad zou effenen voor de uitwerking van de PSI. Philippe Gijsels (BNP Paribas): "We mogen zeker niet de impact van de massaal geïnjecteerde liquiditeiten onderschatten. Daarzonder zouden de markten waarschijnlijk niet zo veel geduld hebben gehad met het steeds weer uitstellen van de Griekse oplossing. Maar als we weten dat er via een nieuwe LTRO een volgende golf van liquiditeit op komst is zullen de markten daar waarschijnlijk weer garen mee spinnen. Als het maandag daadwerkleijk tot een oplosssing komt zal het interessant zijn om te zien hoe de markten er mee omgaan. Kunnen ze op hun elan doorgaan of wordt het een "buy the rumour, sell the news reactie"? Gegeven de zeer overgekochte staat van de markt zou het wel eens het laatste kunnen worden. But time will tell."