Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Zoals we dachten, als de nood aan de man is, komt de policy response op gang. Wat momenteel het hart van de stieren verwarmt, of moeiten we zeggen ontdooit, zijn de commentaren van de Presidenten Sarkozy en Merkel dat ze de eurozone zullen ondersteunen en er alles aan zullen doen om er voor te zorgen dat de banksector voldoende kapitaal heeft. Vooral het feit dat Duitsland achter de zaak staat geeft de burger moed. Er werd ook een timetable op tafel gegooid. Voor het einde van deze maand of begin November moet er een daadkrachtig plan op tafel liggen. Dit zal de markten voor meer risicovolle activa de komende dagen en weken ondersteunen."

Maar dan moeten de beloftes natuurlijk in daden worden omgezet. Als de plannen die nu worden gesmeed en dan op tafel komen er niet in slagen het vertrouwen te herwinnen zijn we terug bij af.

Gijsels: "Het technische plaatje vertelt trouwens identiek hetzelfde verhaal. We zien een stevige opstoot van zeer oververkochte niveaus. Maar de trend is nog steeds neerwaarts gericht. Om die trend te kunnen draaien zal er iets wat lijkt op een duurzame oplossing op tafel moeten komen. En daarvoor is het zoals gezegd afwachten geblazen..."

Philippe Gijsels (BNP Paribas): "Zoals we dachten, als de nood aan de man is, komt de policy response op gang. Wat momenteel het hart van de stieren verwarmt, of moeiten we zeggen ontdooit, zijn de commentaren van de Presidenten Sarkozy en Merkel dat ze de eurozone zullen ondersteunen en er alles aan zullen doen om er voor te zorgen dat de banksector voldoende kapitaal heeft. Vooral het feit dat Duitsland achter de zaak staat geeft de burger moed. Er werd ook een timetable op tafel gegooid. Voor het einde van deze maand of begin November moet er een daadkrachtig plan op tafel liggen. Dit zal de markten voor meer risicovolle activa de komende dagen en weken ondersteunen." Maar dan moeten de beloftes natuurlijk in daden worden omgezet. Als de plannen die nu worden gesmeed en dan op tafel komen er niet in slagen het vertrouwen te herwinnen zijn we terug bij af. Gijsels: "Het technische plaatje vertelt trouwens identiek hetzelfde verhaal. We zien een stevige opstoot van zeer oververkochte niveaus. Maar de trend is nog steeds neerwaarts gericht. Om die trend te kunnen draaien zal er iets wat lijkt op een duurzame oplossing op tafel moeten komen. En daarvoor is het zoals gezegd afwachten geblazen..."