Eerder dit jaar verhoogde het bedrijf nog de verwachtingen bij het bekendmaken van de eerstekwartaalresultaten in februari.

Zelfs zonder valuta-effecten, komt de verwachte groei van de winst per aandeel voor het hele jaar uit op 2%. Dit is ver beneden de 8 tot 10% die het management verwacht te kunnen realiseren op de lange termijn.

De regulering is aangescherpt en daarnaast kunnen e-sigaretten de industrie verstoren. ABN Amro is niet verbaasd als de recente winstwaarschuwing beleggers wat zenuwachtig maakt.

Toch geloven de analisten van de bank dat de problemen slechts cyclisch van aard zijn en niet structureel. Het neutraal advies blijft gehandhaafd.

Eerder dit jaar verhoogde het bedrijf nog de verwachtingen bij het bekendmaken van de eerstekwartaalresultaten in februari. Zelfs zonder valuta-effecten, komt de verwachte groei van de winst per aandeel voor het hele jaar uit op 2%. Dit is ver beneden de 8 tot 10% die het management verwacht te kunnen realiseren op de lange termijn. De regulering is aangescherpt en daarnaast kunnen e-sigaretten de industrie verstoren. ABN Amro is niet verbaasd als de recente winstwaarschuwing beleggers wat zenuwachtig maakt. Toch geloven de analisten van de bank dat de problemen slechts cyclisch van aard zijn en niet structureel. Het neutraal advies blijft gehandhaafd.