Philip Gijsels (BNP Paribas Fortis): "We krijgen inderdaad een algemene uitverkoper, waarbij alleen cash en obligaties achter de hand worden gehouden. Het was van 1987 geleden dat we nog zo'n forse daling van de koersen zagen als vanmorgen op de beurs van Tokio. De beleggers worden superzenuwachtig, zeker nu is gebleken dat de Bank of Japan er niet in is geslaagd het financieel systeem tot rust te brengen."

Het nucleaire aspect van het verhaal weegt volgens Gijsels steeds zwaarder door: "De tijd speelt inderdaad in het nadeel van de financiële markten. Naarmate de crisis langer aansleept, neemt het consumentenvertrouwen af. Dat consumentenvertrouwen is nochtans broodnodig om de economische groei op peil te houden. Bovendien mogen we niet vergeten dat het distributiestelsel in Japan grotendeels is stilgevallen, wat zware gevolgen kan hebben. De grote vraag is of Japan er in gaat slagen om een recessie te vermijden."

Philip Gijsels (BNP Paribas Fortis): "We krijgen inderdaad een algemene uitverkoper, waarbij alleen cash en obligaties achter de hand worden gehouden. Het was van 1987 geleden dat we nog zo'n forse daling van de koersen zagen als vanmorgen op de beurs van Tokio. De beleggers worden superzenuwachtig, zeker nu is gebleken dat de Bank of Japan er niet in is geslaagd het financieel systeem tot rust te brengen." Het nucleaire aspect van het verhaal weegt volgens Gijsels steeds zwaarder door: "De tijd speelt inderdaad in het nadeel van de financiële markten. Naarmate de crisis langer aansleept, neemt het consumentenvertrouwen af. Dat consumentenvertrouwen is nochtans broodnodig om de economische groei op peil te houden. Bovendien mogen we niet vergeten dat het distributiestelsel in Japan grotendeels is stilgevallen, wat zware gevolgen kan hebben. De grote vraag is of Japan er in gaat slagen om een recessie te vermijden."