Analisten hadden een index van 2 verwacht. Daarnaast vielen ook de bestaande huizenverkopen verder terug naar het laagste niveau in 8 maanden tijd, en kwamen de aanvragen voor werkloosheidsaanvragen weer uit boven 400.000.

Deze zwakke economische cijfers vergroten volgens Theodoor Gilissen Bankiers de angst voor een recessie.

Ook de bankensector stond onder druk, nadat de New York Fed bekendmaakte meer informatie wilde hebben over de funding van Europese banken met Amerikaanse activiteiten."

De hoofdeconoom van de Zweedse financiële sector verergerde de situatie door te zeggen dat er weinig voor nodig is om de Europese interbancaire markt helemaal tot stilstand te brengen.

Analisten hadden een index van 2 verwacht. Daarnaast vielen ook de bestaande huizenverkopen verder terug naar het laagste niveau in 8 maanden tijd, en kwamen de aanvragen voor werkloosheidsaanvragen weer uit boven 400.000. Deze zwakke economische cijfers vergroten volgens Theodoor Gilissen Bankiers de angst voor een recessie. Ook de bankensector stond onder druk, nadat de New York Fed bekendmaakte meer informatie wilde hebben over de funding van Europese banken met Amerikaanse activiteiten." De hoofdeconoom van de Zweedse financiële sector verergerde de situatie door te zeggen dat er weinig voor nodig is om de Europese interbancaire markt helemaal tot stilstand te brengen.