Een belangrijke portefeuille goedverkopende geneesmiddelen (zoals cholesterolpil Lipitor) waarvan de patenten stilaan

aflopen en waarvoor nieuwe geneesmiddelen ontwikkeld moeten worden.

Maar dit kost handenvol geld en is een risicovolle bezigheid. Want het is steeds afwachten geblazen of de resultaten wel goed genoeg zullen zijn en de overheden het geneesmiddel toestemming geven om de commerciële markt te betreden.

Winstgevendheid jarenlang onder druk

Deze mix van feiten zorgde er volgens Geert Van Herck voor dat de rendabiliteit van Pfizer de afgelopen jaren onder druk stond en hierdoor kon de koers ook niet opveren.

Het aandeel zat bij heel wat particuliere beleggers in portefeuille want Pfizer had de status van "goede huisvaderaandeel" en was bovendien de favoriet van heel wat analisten. De afgelopen jaren zit de koers weer in de lift.

Vanaf begin 2009 leek het tij te keren. Sinds de bodem van 11,62 dollar zit het aandeel in een stijgend trendkanaal en recentelijk is het aandeel zelfs boven de dalende weerstandslijn van 2000 uitgestegen.

Voor langetermijnbeleggers is het van primordiaal belang dat de koers binnen dit stijgend trendkanaal blijft. Een neerwaartse uitbraak moet als een verkoopsignaal geïnterpreteerd worden.

Op de daggrafiek ziet Geert Van Herck de koersontwikkeling sinds de bodem van augustus 2011 op 16,63 dollar. Ook hier blijft de koers ondersteund door een stijgende trendlijn.

Niettemijn duiken er nu wat vermoeidheidssignalen op (negatieve divergentie met de RSI-indicator) die pleiten in de richting van een tijdelijke neerwaartse correctie.

Van Herck ziet de koers de komende maanden wat afkalven richting de steunzone op 22 dollar. Hier kunnen opnieuw posities in Pfizer opgebouwd worden.

Een belangrijke portefeuille goedverkopende geneesmiddelen (zoals cholesterolpil Lipitor) waarvan de patenten stilaan aflopen en waarvoor nieuwe geneesmiddelen ontwikkeld moeten worden. Maar dit kost handenvol geld en is een risicovolle bezigheid. Want het is steeds afwachten geblazen of de resultaten wel goed genoeg zullen zijn en de overheden het geneesmiddel toestemming geven om de commerciële markt te betreden.Winstgevendheid jarenlang onder druk Deze mix van feiten zorgde er volgens Geert Van Herck voor dat de rendabiliteit van Pfizer de afgelopen jaren onder druk stond en hierdoor kon de koers ook niet opveren. Het aandeel zat bij heel wat particuliere beleggers in portefeuille want Pfizer had de status van "goede huisvaderaandeel" en was bovendien de favoriet van heel wat analisten. De afgelopen jaren zit de koers weer in de lift. Vanaf begin 2009 leek het tij te keren. Sinds de bodem van 11,62 dollar zit het aandeel in een stijgend trendkanaal en recentelijk is het aandeel zelfs boven de dalende weerstandslijn van 2000 uitgestegen. Voor langetermijnbeleggers is het van primordiaal belang dat de koers binnen dit stijgend trendkanaal blijft. Een neerwaartse uitbraak moet als een verkoopsignaal geïnterpreteerd worden. Op de daggrafiek ziet Geert Van Herck de koersontwikkeling sinds de bodem van augustus 2011 op 16,63 dollar. Ook hier blijft de koers ondersteund door een stijgende trendlijn. Niettemijn duiken er nu wat vermoeidheidssignalen op (negatieve divergentie met de RSI-indicator) die pleiten in de richting van een tijdelijke neerwaartse correctie. Van Herck ziet de koers de komende maanden wat afkalven richting de steunzone op 22 dollar. Hier kunnen opnieuw posities in Pfizer opgebouwd worden.