Het sentiment op de beurzen wordt versterkt door een golf van overnames. Pfizer blijft geïnteresseerd in Astra Zeneca, zo werd vanmorgen bekendgemaakt. In de farmasector stelde eerder Novartis zich zeer actief op. Maar ook het verre oosten wordt door de beleggers goed in de gaten gehouden.

Door de verzwakking van de Chinese economie wijzigt het groeiperspectief in deze regio volgens professor Stefan Duchateau dramatisch, waardoor landen als Thailand, de Filippijnen, India of Maleisië opnieuw in de gading vallen van investeerders. andaar de (vrij abrupte) verschuiving van groeisectoren ( die al hun beloften al hadden ingelost op basis van spectaculaire koersstijgingen) naar Aziatische groeilanden.

Duchateau had al enige tijd geleden geanticipeerd op deze beweging door het gewicht in de Zuidoost Aziatische regio terug op te bouwen, ten koste echter van Japan en niet van technologie (en zeker niet van biotechnologie) waar het overgewicht bewaard is gebleven en de posities nog verder aangevuld werden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Het sentiment op de beurzen wordt versterkt door een golf van overnames. Pfizer blijft geïnteresseerd in Astra Zeneca, zo werd vanmorgen bekendgemaakt. In de farmasector stelde eerder Novartis zich zeer actief op. Maar ook het verre oosten wordt door de beleggers goed in de gaten gehouden. Door de verzwakking van de Chinese economie wijzigt het groeiperspectief in deze regio volgens professor Stefan Duchateau dramatisch, waardoor landen als Thailand, de Filippijnen, India of Maleisië opnieuw in de gading vallen van investeerders. andaar de (vrij abrupte) verschuiving van groeisectoren ( die al hun beloften al hadden ingelost op basis van spectaculaire koersstijgingen) naar Aziatische groeilanden. Duchateau had al enige tijd geleden geanticipeerd op deze beweging door het gewicht in de Zuidoost Aziatische regio terug op te bouwen, ten koste echter van Japan en niet van technologie (en zeker niet van biotechnologie) waar het overgewicht bewaard is gebleven en de posities nog verder aangevuld werden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.