Bovendien herhaalde Pfizer de prognoses voor heel 2012. Tevens kondigde het bedrijf aan, een deel van de divisie Animal Health naar de beurs te willen brengen. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel Pfizer met een koopadvies.

Pfizer rapporteerde een winst per aandeel (wpa) van USD 0,62 over het tweede kwartaal: een stijging van 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De wpa kwam bovendien 8 dollarcent hoger uit dan analisten hadden verwacht. De omzet van Pfizer daalde in het afgelopen kwartaal tot USD 15,06 miljard; desalniettemin wist het farmacieconcern ook hiermee de analistenconsensus te overtreffen.

Prognoses voor 2012 herhaald

Pfizer herhaalde de prognoses voor heel 2012: het bedrijf verwacht dat de omzet tussen de USD 58 miljard en USD 60 miljard zal uitkomen.

Voor wat betreft de wpa hanteert Pfizer een bandbreedte van USD 2,14 tot USD 2,24. Tevens kondigde Pfizer aan, een deel van de divisie Animal Health naar de beurs te willen brengen. Het is de bedoeling dat in de eerste helft van volgend jaar 20% van de aandelen van deze divisie verhandelbaar wordt.

Naar de mening van ABN Amro heeft Pfizer goede cijfers gerealiseerd in het tweede kwartaal. Het aflopen van het patent op het succesvolle medicijn Lipitor (in november 2011) is een forse aderlating voor Pfizer. Ook in de komende jaren zal het concern de pijn hiervan voelen.

Daar staat tegenover dat Pfizer nieuwe, veelbelovende geneesmiddelen aan het ontwikkelen is. Met een koers/winstverhouding van 10 (op basis van de verwachte winst in 2013) is het aandeel niet duur; bovendien biedt Pfizer een hoog dividendrendement (naar verwachting 3,7% in 2012).

De analisten van ABN Amro volgen Pfizer met een koopadvies. Het herziene koersdoel bedraagt USD 28. Het aandeel Pfizer staat tevens op de Aanbevolen Lijst van ABN Amro.

Bovendien herhaalde Pfizer de prognoses voor heel 2012. Tevens kondigde het bedrijf aan, een deel van de divisie Animal Health naar de beurs te willen brengen. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel Pfizer met een koopadvies. Pfizer rapporteerde een winst per aandeel (wpa) van USD 0,62 over het tweede kwartaal: een stijging van 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De wpa kwam bovendien 8 dollarcent hoger uit dan analisten hadden verwacht. De omzet van Pfizer daalde in het afgelopen kwartaal tot USD 15,06 miljard; desalniettemin wist het farmacieconcern ook hiermee de analistenconsensus te overtreffen.Prognoses voor 2012 herhaald Pfizer herhaalde de prognoses voor heel 2012: het bedrijf verwacht dat de omzet tussen de USD 58 miljard en USD 60 miljard zal uitkomen. Voor wat betreft de wpa hanteert Pfizer een bandbreedte van USD 2,14 tot USD 2,24. Tevens kondigde Pfizer aan, een deel van de divisie Animal Health naar de beurs te willen brengen. Het is de bedoeling dat in de eerste helft van volgend jaar 20% van de aandelen van deze divisie verhandelbaar wordt. Naar de mening van ABN Amro heeft Pfizer goede cijfers gerealiseerd in het tweede kwartaal. Het aflopen van het patent op het succesvolle medicijn Lipitor (in november 2011) is een forse aderlating voor Pfizer. Ook in de komende jaren zal het concern de pijn hiervan voelen. Daar staat tegenover dat Pfizer nieuwe, veelbelovende geneesmiddelen aan het ontwikkelen is. Met een koers/winstverhouding van 10 (op basis van de verwachte winst in 2013) is het aandeel niet duur; bovendien biedt Pfizer een hoog dividendrendement (naar verwachting 3,7% in 2012). De analisten van ABN Amro volgen Pfizer met een koopadvies. Het herziene koersdoel bedraagt USD 28. Het aandeel Pfizer staat tevens op de Aanbevolen Lijst van ABN Amro.