De raad van bestuur van de noodlijdende Franse autobouwer PSA Peugeot Citroen heeft een voorstel om het kapitaal te verhogen goedgekeurd, zo meent de krant Les Echos te weten. Na de operatie zouden het Chinese Dongfeng en de Franse staat elk een belang van 14% in de groep hebben.

Het zou de bedoeling zijn om 3 miljard euro op te halen, waarbij gedacht aan een emissieclaim met een prijs van 7,50 tot 8 euro voor de nieuwe aandelen. Dongfeng en de Franse staat zouden elk ongeveer 750 miljoen euro investeren in het autobedrijf. Het aandeel van de familie Peugeot, dat nu nog 25% bedraagt, zou terugvallen tot ongeveer 14%.

De raad van bestuur van de noodlijdende Franse autobouwer PSA Peugeot Citroen heeft een voorstel om het kapitaal te verhogen goedgekeurd, zo meent de krant Les Echos te weten. Na de operatie zouden het Chinese Dongfeng en de Franse staat elk een belang van 14% in de groep hebben. Het zou de bedoeling zijn om 3 miljard euro op te halen, waarbij gedacht aan een emissieclaim met een prijs van 7,50 tot 8 euro voor de nieuwe aandelen. Dongfeng en de Franse staat zouden elk ongeveer 750 miljoen euro investeren in het autobedrijf. Het aandeel van de familie Peugeot, dat nu nog 25% bedraagt, zou terugvallen tot ongeveer 14%.