De noodlijdende Franse autobouwer Peugeot verhoogt het kapitaal met steun van de Chinese branchegenoot Dongfeng. Ook de Franse staat neemt deel aan de operatie.

Daarnaast gaat er veel aandacht uit naar de situatie op de obligatiemarkten. De basisoorzaak van de graduele verbetering van de obligatiespreads kan volgens professor Stefan Duchateau vooral worden gevonden in de systematische verbetering van een aantal indicatoren inzake de competitiviteit van Italië, ondanks de kennelijk moeilijke budgettaire situatie waarin het land zich bevindt.

Deze verbetering is overigens ook terug te vinden bij Spanje, Portugal, Griekenland en Ierland (om het lijstje van de PIIGS-landen nog eens een keertje volledig te citeren). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De noodlijdende Franse autobouwer Peugeot verhoogt het kapitaal met steun van de Chinese branchegenoot Dongfeng. Ook de Franse staat neemt deel aan de operatie. Daarnaast gaat er veel aandacht uit naar de situatie op de obligatiemarkten. De basisoorzaak van de graduele verbetering van de obligatiespreads kan volgens professor Stefan Duchateau vooral worden gevonden in de systematische verbetering van een aantal indicatoren inzake de competitiviteit van Italië, ondanks de kennelijk moeilijke budgettaire situatie waarin het land zich bevindt. Deze verbetering is overigens ook terug te vinden bij Spanje, Portugal, Griekenland en Ierland (om het lijstje van de PIIGS-landen nog eens een keertje volledig te citeren). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.