Nadien is het aandeel echter vaak terug te vinden tussen de sterkste stijgers binnen de algemene STOXX Europe 600 index en de sectorindex van de Europese automobielsector.

Het zal niemand verbazen dat PSA Peugeot Citroën in het begin van januari 2013 een somber beeld ophing van het boekjaar 2012. De grootste Franse autobouwer publiceerde een daling van de wereldwijde verkoop met 16,5%.

In Europa had de groep af te rekenen met een daling van de verkoop met 14,8% in een markt die in het algemeen "slechts" met 8,8% terugliep.

De markten in Zuid-Europa waren het zwaarst getroffen met een daling van 15% in Spanje en 21% in Italië. Ondanks deze zware vraaguitval liet de groep niet na erop te wijzen dat in de rest van de wereld de autoverkopen met bijna 3% zijn toegenomen en dat "het aandeel van de internationale verkopen in de totale verkopen toenam van 24% in 2009 naar 38% in 2012 en dat (hoe kan het ook anders) China de beste groei liet optekenen met een omzetstijging van 9%".

Voor het jaar 2013 wil de Groep volgens Arnaud Delaunay zijn strategie van internationalisering verder versnellen en ambieert het management "tegen 2015 50% van de omzet buiten Europa te halen". De nadruk zal liggen op China waar PSA mikt "op een marktgroei van 7% voor 2013". Delaunay is koper van het aandeel.

Nadien is het aandeel echter vaak terug te vinden tussen de sterkste stijgers binnen de algemene STOXX Europe 600 index en de sectorindex van de Europese automobielsector. Het zal niemand verbazen dat PSA Peugeot Citroën in het begin van januari 2013 een somber beeld ophing van het boekjaar 2012. De grootste Franse autobouwer publiceerde een daling van de wereldwijde verkoop met 16,5%. In Europa had de groep af te rekenen met een daling van de verkoop met 14,8% in een markt die in het algemeen "slechts" met 8,8% terugliep. De markten in Zuid-Europa waren het zwaarst getroffen met een daling van 15% in Spanje en 21% in Italië. Ondanks deze zware vraaguitval liet de groep niet na erop te wijzen dat in de rest van de wereld de autoverkopen met bijna 3% zijn toegenomen en dat "het aandeel van de internationale verkopen in de totale verkopen toenam van 24% in 2009 naar 38% in 2012 en dat (hoe kan het ook anders) China de beste groei liet optekenen met een omzetstijging van 9%". Voor het jaar 2013 wil de Groep volgens Arnaud Delaunay zijn strategie van internationalisering verder versnellen en ambieert het management "tegen 2015 50% van de omzet buiten Europa te halen". De nadruk zal liggen op China waar PSA mikt "op een marktgroei van 7% voor 2013". Delaunay is koper van het aandeel.