Op de beurs van Parijs gaat de koers van Peugeot zwaar onderuit in reactie op het bericht dat General Motors het belang van 7% in de Franse autobouwer volledig verkoopt. De analisten besteden momenteel veel aandacht aan de evolutie van de rente.

Een rentestijging weegt volgens professor Stefan Duchateau steeds op de koersen van LT obligaties. Vandaar dat de obligatiemarkten in de komende een veel moeilijkere periode wacht dan de aandelenmarkten van de geïndustrialiseerde landen.

Deze laatste kunnen immers de negatieve impact van rentestijgingen (meer dan) compenseren met hogere verwachte bedrijfswinsten en afnemende risicopremies.

Deze redenering is evenwel minder van toepassing op de groeilanden. Dit heeft een dubbele oorzaak. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Op de beurs van Parijs gaat de koers van Peugeot zwaar onderuit in reactie op het bericht dat General Motors het belang van 7% in de Franse autobouwer volledig verkoopt. De analisten besteden momenteel veel aandacht aan de evolutie van de rente. Een rentestijging weegt volgens professor Stefan Duchateau steeds op de koersen van LT obligaties. Vandaar dat de obligatiemarkten in de komende een veel moeilijkere periode wacht dan de aandelenmarkten van de geïndustrialiseerde landen. Deze laatste kunnen immers de negatieve impact van rentestijgingen (meer dan) compenseren met hogere verwachte bedrijfswinsten en afnemende risicopremies. Deze redenering is evenwel minder van toepassing op de groeilanden. Dit heeft een dubbele oorzaak. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.