Gedurende meer dan 70 jaar is de dollar de belangrijkste wereldreservemunt geweest, maar die status lijkt nu in snel tempo te worden kwijtgespeeld. De Petrodollar geldt nog steeds als een belangrijk betaalmiddel in de oliesector, maar de Petroyuan wordt steeds belangrijker.

Wanneer deze trend zich verderzet, zal het niet zo lang meer duren of de yuan wordt op de wereldmarkten even belangrijk als de dollar. China treedt steeds sterker op de voorgrond als een sterke politieke en militaire macht en dat vertaalt zich ook meer en meer in de positie van de eigen munt.

Gedurende meer dan 70 jaar is de dollar de belangrijkste wereldreservemunt geweest, maar die status lijkt nu in snel tempo te worden kwijtgespeeld. De Petrodollar geldt nog steeds als een belangrijk betaalmiddel in de oliesector, maar de Petroyuan wordt steeds belangrijker. Wanneer deze trend zich verderzet, zal het niet zo lang meer duren of de yuan wordt op de wereldmarkten even belangrijk als de dollar. China treedt steeds sterker op de voorgrond als een sterke politieke en militaire macht en dat vertaalt zich ook meer en meer in de positie van de eigen munt.