Petrobras krijgt een advies opbouwen

Op de weekgrafiek is volgens Geert Van Herck van Leleux het tegenvallende koersverloop van het Petrobrasaandeel te zien. De piek in 2008 bedroeg 77,61 dollar en dit jaar werd een dieptepunt van 10,20 dollar bereikt.

Zoals wel vaker vastgesteld wordt, is een positieve divergentie tussen koers en RSI-indicator een signaal dat een trendommekeer in de maak is.

Op de grafiek zien we volgens Van Herck inderdaad een positieve divergentie die de koers de afgelopen twee weken sterk heeft doen opveren.

Wel zijn er nog een aantal aandachtspunten: de koers noteert nog in een dalend trendkanaal (zeer waarschijnlijk een dalende “wedge” configuratie) en om echt uitzicht te krijgen op fors hogere koersen (richting 30 – 40 dollar) moet de koers door de belangrijke weerstandszone van 18 – 20 dollar.

Op de daggrafiek zien we de koersuitbraak van midden maart: een dalende weerstandslijn van november vorig jaar werd zeer overtuigend gebroken en de horizontale weerstand op 11,84 dollar werd eveneens opwaarts doorbroken. Van Herck heeft een advies opbouwen voor Petrobras.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content