Petercam: "Het valt echter moeilijk te zeggen hoeveel jobs er nodig zijn om de werkloosheid te doen dalen. In tegenstelling tot in Europa groeit de arbeidsbevolking in de Verenigde Staten nog steeds aan, meer bepaald met bijna 1% per jaar. Daardoor is ook het groeipotentieel van de Verenigde Staten ongeveer 100 basispunten groter dan het Europese."

Het komt er met andere woorden op neer dat er jaarlijks 2 tot 3 miljoen nieuwe mensen de arbeidsmarkt betreden, zodat er ongeveer 200.000 nieuwe jobs elke maand noodzakelijk zijn. De gevolgen hiervan zijn volgens Petercam duidelijk: "De werkloosheid in de Verenigde Staten zal hoog blijven, de druk op de lonen dus gematigd. Hierbij moet er ook nog rekening geworden dat veel mensen ontmoedigd de arbeidsmarkt hebben verlaten, maar deze druppelsgewijs weer gaan komen opzoeken."

Petercam: "Het valt echter moeilijk te zeggen hoeveel jobs er nodig zijn om de werkloosheid te doen dalen. In tegenstelling tot in Europa groeit de arbeidsbevolking in de Verenigde Staten nog steeds aan, meer bepaald met bijna 1% per jaar. Daardoor is ook het groeipotentieel van de Verenigde Staten ongeveer 100 basispunten groter dan het Europese." Het komt er met andere woorden op neer dat er jaarlijks 2 tot 3 miljoen nieuwe mensen de arbeidsmarkt betreden, zodat er ongeveer 200.000 nieuwe jobs elke maand noodzakelijk zijn. De gevolgen hiervan zijn volgens Petercam duidelijk: "De werkloosheid in de Verenigde Staten zal hoog blijven, de druk op de lonen dus gematigd. Hierbij moet er ook nog rekening geworden dat veel mensen ontmoedigd de arbeidsmarkt hebben verlaten, maar deze druppelsgewijs weer gaan komen opzoeken."