Petercam: "De waarderingen op de beurs zijn nog steeds redelijk, zeker wanneer rekening wordt gehouden met de winstverwachtingen. Bij het begin van dit jaar gingen we uit van een groei van de resultaten met 12%. Dit percentage lijkt redelijk, maar laat anderzijds weinig ruimte voor positieve verrassingen."

Bovendien is er nog de factor 'euro', die in de afgelopen dagen verder is gestegen tot boven het niveau van 1,43 dollar. Petercam: "Op basis van de stijging van de eurokoers hebben de analisten hun prognoses naar beneden aangepast. Anderzijds gaan we er wel van uit dat de beurzen een rentestijging in de eurozone met 150 basispunten kunnen absorberen.

Petercam: "De waarderingen op de beurs zijn nog steeds redelijk, zeker wanneer rekening wordt gehouden met de winstverwachtingen. Bij het begin van dit jaar gingen we uit van een groei van de resultaten met 12%. Dit percentage lijkt redelijk, maar laat anderzijds weinig ruimte voor positieve verrassingen." Bovendien is er nog de factor 'euro', die in de afgelopen dagen verder is gestegen tot boven het niveau van 1,43 dollar. Petercam: "Op basis van de stijging van de eurokoers hebben de analisten hun prognoses naar beneden aangepast. Anderzijds gaan we er wel van uit dat de beurzen een rentestijging in de eurozone met 150 basispunten kunnen absorberen.