Petercam: "De totale olieproductie valt moeilijk in te schatten, in feite berusten de berekeningen eerder op schattingen dan op concrete cijfers. Hetzelfde geldt trouwens wat de wereldwijde consumptie betreft, om nog maar te zwijgen van de speculatieve posities."

Wat de productie betreft, is volgens Petercam een vergissing van 500.000 vaten per dag makkelijk gemaakt: "Dat half miljoen vaten maakt wel een levensgroot verschil om vast te stellen of de markt al dan niet in evenwicht is. Olie is namelijk een onelastisch product, een vaststelling die door de analisten vaak over het hoofd wordt gezien."

Petercam: "De totale olieproductie valt moeilijk in te schatten, in feite berusten de berekeningen eerder op schattingen dan op concrete cijfers. Hetzelfde geldt trouwens wat de wereldwijde consumptie betreft, om nog maar te zwijgen van de speculatieve posities." Wat de productie betreft, is volgens Petercam een vergissing van 500.000 vaten per dag makkelijk gemaakt: "Dat half miljoen vaten maakt wel een levensgroot verschil om vast te stellen of de markt al dan niet in evenwicht is. Olie is namelijk een onelastisch product, een vaststelling die door de analisten vaak over het hoofd wordt gezien."