Petercam: "In de meeste ontwikkelde landen of Developed Markets hoeven de centrale bankiers zich niet echt zorgen te maken over de inflatiedreiging. De werkloosheidsgraad is er te hoog om loondruk te veroorzaken. Tegen die achtergrond is het weinig waarschijnlijk dat de stijging van de grondstoffenprijzen de inflatie in de hand werkt."

Er is echter een ander gevaar dat volgens Petercam om de hoek loert: "De stijgende grondstoffenprijzen bedreigen namelijk het economisch herstel. Wanneer de grondstoffenprijzen in de komende maanden blijven stijgen, kunnen ze het wereldwijd economisch herstel gaan afremmen."

Petercam: "In de meeste ontwikkelde landen of Developed Markets hoeven de centrale bankiers zich niet echt zorgen te maken over de inflatiedreiging. De werkloosheidsgraad is er te hoog om loondruk te veroorzaken. Tegen die achtergrond is het weinig waarschijnlijk dat de stijging van de grondstoffenprijzen de inflatie in de hand werkt." Er is echter een ander gevaar dat volgens Petercam om de hoek loert: "De stijgende grondstoffenprijzen bedreigen namelijk het economisch herstel. Wanneer de grondstoffenprijzen in de komende maanden blijven stijgen, kunnen ze het wereldwijd economisch herstel gaan afremmen."