Petercam: "De olieprijs blijft de grootste bedreiging voor de wereldeconomie. Daarbij is het belangrijk om naar die landen te kijken die echt van belang zijn voor de oliemarkt. Dat zijn Saoedi-Arabië, Iran en Irak."

Er dreigt een conflict in deze regio, waarbij de twee belangrijkste strekkingen binnen de islam tegenover elkaar kunnen komen te staan.

Petercam: "De verhouding tussen sjiieten en soennieten kan, mits wat goede wil, worden vergeleken met die tussen katholieken en protestanten. In Bahrein dreigt een conflict tussen beide strekkingen, conflict dat zich naar andere landen kan verspreiden. Wanneer Saoedi-Arabië er bij wordt betrokken, dreigt de olieprijs door te stijgen richting 150 dollar per vat."

Petercam: "De olieprijs blijft de grootste bedreiging voor de wereldeconomie. Daarbij is het belangrijk om naar die landen te kijken die echt van belang zijn voor de oliemarkt. Dat zijn Saoedi-Arabië, Iran en Irak." Er dreigt een conflict in deze regio, waarbij de twee belangrijkste strekkingen binnen de islam tegenover elkaar kunnen komen te staan. Petercam: "De verhouding tussen sjiieten en soennieten kan, mits wat goede wil, worden vergeleken met die tussen katholieken en protestanten. In Bahrein dreigt een conflict tussen beide strekkingen, conflict dat zich naar andere landen kan verspreiden. Wanneer Saoedi-Arabië er bij wordt betrokken, dreigt de olieprijs door te stijgen richting 150 dollar per vat."