Petercam: "Ook de media hebben er maar terloops melding van gemaakt. Saoedi-Arabië pompte in maart maar 8,30 miljoen vaten ruwe olie naar boven, tegenover nog 9,10 miljoen vaten in februari. Minister Ali-ai-Naimi verklaarde bovendien dat de productie in april eveneens rond het niveau van 8,30 miljoen vaten zou uitkomen."

Wat is de reden of wat zijn de redenen waarom de Saoedi's niet meer olie naar boven pompen? Petercam: "De oliemarkt is volgens Saoedi-Arabië voldoende bevoorraad, ondanks het wegvallen van de Libische output. Mogelijk hebben de Saoedi's gelijk en is de stijging van de olieprijs deels het gevolg van speculatie. In 2008, toen de olieprijs doorsteeg tot bijna 150 dollar per vat, stelde Saoedi-Arabië eveneens dat er voldoende olie op de markt was. Achteraf kregen de Saoedi's het gelijk aan hun kant."

Petercam: "Ook de media hebben er maar terloops melding van gemaakt. Saoedi-Arabië pompte in maart maar 8,30 miljoen vaten ruwe olie naar boven, tegenover nog 9,10 miljoen vaten in februari. Minister Ali-ai-Naimi verklaarde bovendien dat de productie in april eveneens rond het niveau van 8,30 miljoen vaten zou uitkomen." Wat is de reden of wat zijn de redenen waarom de Saoedi's niet meer olie naar boven pompen? Petercam: "De oliemarkt is volgens Saoedi-Arabië voldoende bevoorraad, ondanks het wegvallen van de Libische output. Mogelijk hebben de Saoedi's gelijk en is de stijging van de olieprijs deels het gevolg van speculatie. In 2008, toen de olieprijs doorsteeg tot bijna 150 dollar per vat, stelde Saoedi-Arabië eveneens dat er voldoende olie op de markt was. Achteraf kregen de Saoedi's het gelijk aan hun kant."