Petercam: "Toch ziet het ernaar uit dat Obama zich kan opmaken voor een tweede ambtstermijn. Dat is niet zozeer te danken aan zijn eigen sterkte, maar eerder aan de zwakte van de Republikeinse tegenkandidaat. Dat wordt meer dan waarschijnlijk Mitt

Romney. Die heeft van de Republikeinse kandidaten allicht nog de beste kansen, maar zal toch niet opgewassen zijn tegen Obama. Die zal wel verder moeten met een Republikeins Congres. Het zal dan ook moeilijk blijven om de nodige maatregelen te nemen om de overheidsfinanciën terug op de rails te krijgen."

Petercam: "Toch ziet het ernaar uit dat Obama zich kan opmaken voor een tweede ambtstermijn. Dat is niet zozeer te danken aan zijn eigen sterkte, maar eerder aan de zwakte van de Republikeinse tegenkandidaat. Dat wordt meer dan waarschijnlijk Mitt Romney. Die heeft van de Republikeinse kandidaten allicht nog de beste kansen, maar zal toch niet opgewassen zijn tegen Obama. Die zal wel verder moeten met een Republikeins Congres. Het zal dan ook moeilijk blijven om de nodige maatregelen te nemen om de overheidsfinanciën terug op de rails te krijgen."