Petercam: "Portugal kan nu worden toegevoegd aan het lijstje met landen dat om hulp zal moeten verzoeken. De minderheidsregering werd vorige week wandelen gestuurd doordat een besparingsplan niet werd goedgekeurd. De situatie voor het land ziet er nu allesbehalve denderend uit."

Portugal heeft veel schulden, een negatieve BBP-groei en geen katalysatoren die de groei kunnen stimuleren. Bovendien is ook daar de vastgoedmarkt gecrasht. Maar eigenlijk liggen de financiële markten niet echt wakker van Portugal. Petercam relativeert dan ook: "Niet Portugal, maar Spanje is het probleem. De Spaanse economie is veel groter dan die van Ierland, Griekenland en Portugal. De redding van dit land zal door de sterkere landen uit de eurozone veel moeilijker te verteren zijn."

Petercam: "Portugal kan nu worden toegevoegd aan het lijstje met landen dat om hulp zal moeten verzoeken. De minderheidsregering werd vorige week wandelen gestuurd doordat een besparingsplan niet werd goedgekeurd. De situatie voor het land ziet er nu allesbehalve denderend uit." Portugal heeft veel schulden, een negatieve BBP-groei en geen katalysatoren die de groei kunnen stimuleren. Bovendien is ook daar de vastgoedmarkt gecrasht. Maar eigenlijk liggen de financiële markten niet echt wakker van Portugal. Petercam relativeert dan ook: "Niet Portugal, maar Spanje is het probleem. De Spaanse economie is veel groter dan die van Ierland, Griekenland en Portugal. De redding van dit land zal door de sterkere landen uit de eurozone veel moeilijker te verteren zijn."