Petercam: "Mei startte meteen met een black swan, ditmaal echter met een positieve. We bedoelen dan uiteraard de uitschakeling van Osama bin Laden. Voor de Verenigde Staten was dit uiteraard een grote triomf."

De vraag is echter of de dood van Osama bin Laden een economisch effect zal hebben. Petercam: "We denken dat dit effect eerder beperkt van aard zal zijn. Politiek gezien kan het effect echter groter zijn, het kan de zogenaamde 'swing voters' weer in het kamp van Obama brengen. Met de scalp van de meest gezochte man van de wereld op zak, kan Obama nog eens vier jaar in het Witte Huis blijven vertoeven."

Petercam: "Mei startte meteen met een black swan, ditmaal echter met een positieve. We bedoelen dan uiteraard de uitschakeling van Osama bin Laden. Voor de Verenigde Staten was dit uiteraard een grote triomf." De vraag is echter of de dood van Osama bin Laden een economisch effect zal hebben. Petercam: "We denken dat dit effect eerder beperkt van aard zal zijn. Politiek gezien kan het effect echter groter zijn, het kan de zogenaamde 'swing voters' weer in het kamp van Obama brengen. Met de scalp van de meest gezochte man van de wereld op zak, kan Obama nog eens vier jaar in het Witte Huis blijven vertoeven."