De aanpak gericht op klantenbeleving, de online mediastrategie alsmede de doorbraak van 3D, leiden tot een toename van de box office (inkomsten uit ticketverkoop) met 4,1%, ondanks 3,0% minder bezoekers.

Ook in-theater sales (ITS, inkomsten uit de verkoop van drank, versnaperingen en retail in de cinema) en business-to-business (B2B) opbrengsten groeien aan.

De verdere variabilisering van de kostenstructuur en efficiëntieverhogende maatregelen dragen bij tot de stijging van de courante EBITDA met 14,5% tot EUR 66,5 miljoen en de stijging van de courante winst met 37,3% tot EUR 28,0 miljoen.

Kinepolis zet haar investeringen in digitalisering, 3D, remodelling, diversificatie en nieuwe concepten verder in het teken van hoger comfort voor de filmliefhebber, beleving en een breder aanbod van food en drank.

De vrije kasstroom bedraagt EUR 38,6 miljoen zoals vooropgesteld, EUR 19,0 miljoen lager dan in 2009 (EUR 57,6 miljoen) als gevolg van activiteitsgebonden schommelingen van het werkkapitaal, het tijdstip van inkomende en uitgaande betalingen en hogere voorafbetalingen van belastingen.

De netto financiële schuld neemt verder af met EUR 22,4 miljoen tot EUR 67,0 miljoen.

Petercam: "Kinepolis maakte ondanks de tegenvallende bezoekersaantallen goede resultaten bekend. We blijven koper met een koersdoel van 62 euro."

De aanpak gericht op klantenbeleving, de online mediastrategie alsmede de doorbraak van 3D, leiden tot een toename van de box office (inkomsten uit ticketverkoop) met 4,1%, ondanks 3,0% minder bezoekers. Ook in-theater sales (ITS, inkomsten uit de verkoop van drank, versnaperingen en retail in de cinema) en business-to-business (B2B) opbrengsten groeien aan. De verdere variabilisering van de kostenstructuur en efficiëntieverhogende maatregelen dragen bij tot de stijging van de courante EBITDA met 14,5% tot EUR 66,5 miljoen en de stijging van de courante winst met 37,3% tot EUR 28,0 miljoen. Kinepolis zet haar investeringen in digitalisering, 3D, remodelling, diversificatie en nieuwe concepten verder in het teken van hoger comfort voor de filmliefhebber, beleving en een breder aanbod van food en drank. De vrije kasstroom bedraagt EUR 38,6 miljoen zoals vooropgesteld, EUR 19,0 miljoen lager dan in 2009 (EUR 57,6 miljoen) als gevolg van activiteitsgebonden schommelingen van het werkkapitaal, het tijdstip van inkomende en uitgaande betalingen en hogere voorafbetalingen van belastingen. De netto financiële schuld neemt verder af met EUR 22,4 miljoen tot EUR 67,0 miljoen. Petercam: "Kinepolis maakte ondanks de tegenvallende bezoekersaantallen goede resultaten bekend. We blijven koper met een koersdoel van 62 euro."