Petercam: "Over deze vorm van inflatie maken we ons niet te veel zorgen. Om echt inflatiegevaar te krijgen, zouden de prijzen maand na maand moeten stijgen. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat dit gaat gebeuren. De meeste recente data geven aan dat de voedingsinflatie in landen als Brazilië, China en India. Het grootste gevaar van deze vorm van inflatie gaat uit van de vraag naar hoger lonen, die niet gepaard gaan met een toename van de productie."

In de geïndustrialiseerde wereld lijkt het inflatiegevaar hoe dan ook beperkt. Petercam: "Dat ligt echter anders in Brazilië, China en India, waar meer inflatie waarschijnlijker is. We geloven in inflatieniveau van rond de 5%, zonder dat de inflatie echter uit de hand loopt. De centrale bankiers in de groeilanden zullen (rente)maatregelen moeten treffen om de inflatie af te remmen, maar het komt er op aan om niet aan overshooting te doen."

Petercam: "Over deze vorm van inflatie maken we ons niet te veel zorgen. Om echt inflatiegevaar te krijgen, zouden de prijzen maand na maand moeten stijgen. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat dit gaat gebeuren. De meeste recente data geven aan dat de voedingsinflatie in landen als Brazilië, China en India. Het grootste gevaar van deze vorm van inflatie gaat uit van de vraag naar hoger lonen, die niet gepaard gaan met een toename van de productie." In de geïndustrialiseerde wereld lijkt het inflatiegevaar hoe dan ook beperkt. Petercam: "Dat ligt echter anders in Brazilië, China en India, waar meer inflatie waarschijnlijker is. We geloven in inflatieniveau van rond de 5%, zonder dat de inflatie echter uit de hand loopt. De centrale bankiers in de groeilanden zullen (rente)maatregelen moeten treffen om de inflatie af te remmen, maar het komt er op aan om niet aan overshooting te doen."