Petercam: "Heeft Saoedi-Arabië wel voldoende reservecapatiteit aan olie? Olievelden zijn complexe geologische structuren en er zijn ervaren ingenieurs nodig om het maximum uit zo'n olieveld te halen. Wanneer men poogt te veel ineens boven te halen, kan dit de structuur van het olieveld beschadingen."

Daardoor kan de productie op wat langere termijn gevaar lopen. Petercam: "Dat betekent natuurlijk niet dat Saoedi-Arabië liegt over zijn reserves of niet in staat zou zijn om de productie te verhogen. Wel is de capaciteit van het land om op korte termijn meer olie boven te pompen beperkt."

Petercam: "Heeft Saoedi-Arabië wel voldoende reservecapatiteit aan olie? Olievelden zijn complexe geologische structuren en er zijn ervaren ingenieurs nodig om het maximum uit zo'n olieveld te halen. Wanneer men poogt te veel ineens boven te halen, kan dit de structuur van het olieveld beschadingen." Daardoor kan de productie op wat langere termijn gevaar lopen. Petercam: "Dat betekent natuurlijk niet dat Saoedi-Arabië liegt over zijn reserves of niet in staat zou zijn om de productie te verhogen. Wel is de capaciteit van het land om op korte termijn meer olie boven te pompen beperkt."