Petercam: "De vastgoedmarkt blijft slabakken, het herstel van de arbeidsmarkt verloopt teleurstellend traag, de werkloosheidsgraad lijkt wel vastgeroest op een piekniveau voor de afgelopen decennia enzovoort."

Niet te verwonderen dus dat het consumentenvertrouwen laag is. Petercam: "Er treedt zodoende een groot verschil op tussen het Duitse en het Amerikaans consumentenvertrouwen. De Duitsers moeten niet afrekenen met de gevolgen van een vastgoedcrisis, sparen veel en hebben de laagste werkloosheidsgraad sinds 1992. De meest recente cijfers geven echter aan dat de consumentenbestedingen in de VS snel aantrekken, terwijl de Duitse retail sales in vier van de vijf laatste maanden van 2010 daalden. Dit gegeven is niet onbelangrijk, want de consument moet het volgende been van het economisch herstel worden."

Petercam: "De vastgoedmarkt blijft slabakken, het herstel van de arbeidsmarkt verloopt teleurstellend traag, de werkloosheidsgraad lijkt wel vastgeroest op een piekniveau voor de afgelopen decennia enzovoort." Niet te verwonderen dus dat het consumentenvertrouwen laag is. Petercam: "Er treedt zodoende een groot verschil op tussen het Duitse en het Amerikaans consumentenvertrouwen. De Duitsers moeten niet afrekenen met de gevolgen van een vastgoedcrisis, sparen veel en hebben de laagste werkloosheidsgraad sinds 1992. De meest recente cijfers geven echter aan dat de consumentenbestedingen in de VS snel aantrekken, terwijl de Duitse retail sales in vier van de vijf laatste maanden van 2010 daalden. Dit gegeven is niet onbelangrijk, want de consument moet het volgende been van het economisch herstel worden."