Petercam: "Het is in ieder geval niet makkelijk om een oplossing te bedenken. Een schuldenherschikking zou in en buiten Griekenland grote schade aanrichten en ook de gesprekken over het verlaten van de eurozone zijn eigenlijk zinloos. Niemand zal bijvoorbeeld vrijwillig bereid worden gevonden om euro's om te wisselen voor drachmes."

Het is volgens Petercam quasi onmogelijk om op een voor iedereen aanvaardbare manier uit de eurozone te stappen. Daarom is er eigenlijk maar één oplossing: "De eurozone moet ook politiek project worden of uiteenspatten. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het uitgeven van eurobonds, evenals voor een vorm van fiscale samenwerking. In afwachting zal duidelijk zijn dat de problemen in de eurozone allesbehalve achter de rug zijn."

Petercam: "Het is in ieder geval niet makkelijk om een oplossing te bedenken. Een schuldenherschikking zou in en buiten Griekenland grote schade aanrichten en ook de gesprekken over het verlaten van de eurozone zijn eigenlijk zinloos. Niemand zal bijvoorbeeld vrijwillig bereid worden gevonden om euro's om te wisselen voor drachmes." Het is volgens Petercam quasi onmogelijk om op een voor iedereen aanvaardbare manier uit de eurozone te stappen. Daarom is er eigenlijk maar één oplossing: "De eurozone moet ook politiek project worden of uiteenspatten. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het uitgeven van eurobonds, evenals voor een vorm van fiscale samenwerking. In afwachting zal duidelijk zijn dat de problemen in de eurozone allesbehalve achter de rug zijn."