Petercam: "De Europese begrotingscrisis is nog niet achter de rug, laat daar geen twijfels over bestaan. Veel mensen zijn Europa wat vergeten omdat Noord-Afrika en Japan de headlines van het nieuws beheersen."

De Europese top van vorige week bracht geen oplossing voor het schuldenprobleem in de perifere landen. Petercam: "Er werden een paar stappen in de goede richting gezet, maar die stappen zijn toch te klein. Het betreft meer bepaald stappen in de richting van een gemeenschappelijke agenda. Dat zou landen als België in de richting van sociale hervormingen te duwen, waarbij sommige ouderwetse mechanismen gedoemd zijn om te verdwijnen."

Petercam: "De Europese begrotingscrisis is nog niet achter de rug, laat daar geen twijfels over bestaan. Veel mensen zijn Europa wat vergeten omdat Noord-Afrika en Japan de headlines van het nieuws beheersen." De Europese top van vorige week bracht geen oplossing voor het schuldenprobleem in de perifere landen. Petercam: "Er werden een paar stappen in de goede richting gezet, maar die stappen zijn toch te klein. Het betreft meer bepaald stappen in de richting van een gemeenschappelijke agenda. Dat zou landen als België in de richting van sociale hervormingen te duwen, waarbij sommige ouderwetse mechanismen gedoemd zijn om te verdwijnen."