Ablynx en Boehringer Ingelheim sloten in september 2007 een samenwerkingsovereenkomst af voor de ontdekking, de ontwikkeling en de commercialisatie van maximaal 10 verschillende geneesmiddelen, gebaseerd op Nanobodies, voor verschillende therapeutische gebieden waaronder bijvoorbeeld immunologie, oncologie en ademhalingsziekten.

De overeenkomst zou mogelijke mijlpaalbetalingen aan Ablynx kunnen genereren die kunnen oplopen tot €125 miljoen per ontwikkelde Nanobody, alsook royalties die niet werden bekendgemaakt.

Boehringer Ingelheim is als enige verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en commercialisering van producten die voortkomen uit deze samenwerking. Ablynx behoudt bepaalde co-promotierechten in Europa.

Petercam: "Er zijn in de komende maanden enkele potentiële katalysatoren voor de koers van Ablynx. We blijven daarom koper met een koersdoel van 8,50 euro."

Ablynx en Boehringer Ingelheim sloten in september 2007 een samenwerkingsovereenkomst af voor de ontdekking, de ontwikkeling en de commercialisatie van maximaal 10 verschillende geneesmiddelen, gebaseerd op Nanobodies, voor verschillende therapeutische gebieden waaronder bijvoorbeeld immunologie, oncologie en ademhalingsziekten. De overeenkomst zou mogelijke mijlpaalbetalingen aan Ablynx kunnen genereren die kunnen oplopen tot €125 miljoen per ontwikkelde Nanobody, alsook royalties die niet werden bekendgemaakt. Boehringer Ingelheim is als enige verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en commercialisering van producten die voortkomen uit deze samenwerking. Ablynx behoudt bepaalde co-promotierechten in Europa. Petercam: "Er zijn in de komende maanden enkele potentiële katalysatoren voor de koers van Ablynx. We blijven daarom koper met een koersdoel van 8,50 euro."