Petercam: "De ISM manufacturing index kwam in maart uit op 61,20, tegenover 61,40 in februari. Dit niveau van de index van de aankoopmanagers stemt echter overeen met een groei van het BBP op jaarbasis met 5%."

Het probleem is volgens Petercam dat de ISM manufacturing index niet de volledige economie covert: "Er is een duidelijk verschil merkbaar in de Verenigde Staten tussen grote multinationals en de kleine KMO's. Het zijn met name eerstgenoemden die in de ISM manufacturing index zijn opgenomen. De multinationals profiteren van de groei in de emerging markets, bij de kleine en middelgrote bedrijven is dat in veel mindere mate het geval. Dat betekent dat het herstel van de Amerikaanse economie momenteel ongelijkmatig verloopt."

Petercam: "De ISM manufacturing index kwam in maart uit op 61,20, tegenover 61,40 in februari. Dit niveau van de index van de aankoopmanagers stemt echter overeen met een groei van het BBP op jaarbasis met 5%." Het probleem is volgens Petercam dat de ISM manufacturing index niet de volledige economie covert: "Er is een duidelijk verschil merkbaar in de Verenigde Staten tussen grote multinationals en de kleine KMO's. Het zijn met name eerstgenoemden die in de ISM manufacturing index zijn opgenomen. De multinationals profiteren van de groei in de emerging markets, bij de kleine en middelgrote bedrijven is dat in veel mindere mate het geval. Dat betekent dat het herstel van de Amerikaanse economie momenteel ongelijkmatig verloopt."