Petercam: "De verschillende vooruitzichten voor China en voor de Verenigde Staten liggen ook aan de basis van een verschillende monetaire politiek. De FED blijft signalen afgeven die wijzen op meer quantitative easing, terwijl de PBoC ruimte heeft om de rente te verhogen."

De economen van Petercam geloven dat China geleidelijk aan de rente zal blijven verhogen. "China heeft inderdaad nog een lange weg af te leggen. We hebben de eerste stap gezien van een verstrakking van de monetaire politiek. Beijing wil daarmee zowel de economie voor oververhitting behoeden als de risico's op nieuwe zeepbellen wegnemen. De Chinezen hebben ook een ruimere versteviging van de renminbi toegelaten, gedeeltelijk ook vanwege de internationale kritiek op hun monetair beleid. De renminbi blijft ondergewaardeerd, maar de Chinezen blijken hun politiek toch enigszins te hebben aangepast. Maar zoals ik al zei: er moet nog een lange weg worden afgelegd."

Petercam: "De verschillende vooruitzichten voor China en voor de Verenigde Staten liggen ook aan de basis van een verschillende monetaire politiek. De FED blijft signalen afgeven die wijzen op meer quantitative easing, terwijl de PBoC ruimte heeft om de rente te verhogen." De economen van Petercam geloven dat China geleidelijk aan de rente zal blijven verhogen. "China heeft inderdaad nog een lange weg af te leggen. We hebben de eerste stap gezien van een verstrakking van de monetaire politiek. Beijing wil daarmee zowel de economie voor oververhitting behoeden als de risico's op nieuwe zeepbellen wegnemen. De Chinezen hebben ook een ruimere versteviging van de renminbi toegelaten, gedeeltelijk ook vanwege de internationale kritiek op hun monetair beleid. De renminbi blijft ondergewaardeerd, maar de Chinezen blijken hun politiek toch enigszins te hebben aangepast. Maar zoals ik al zei: er moet nog een lange weg worden afgelegd."