Ook De Standaard kwam met een gelijkaardig bericht, waarbij echter niet Leterme als bron werd vernoemd. Het cabinet van de premier gaf echter aan dat er geen interview met Le Soir had plaatsgevonden.

Volgens Petercam is het bericht dan ook mogelijk uit zijn context gelicht. Dexia ontkende in ieder geval behoefte te hebben aan vers kapitaal.

Het kapitaal van de Franse dochter Dexia Credit Local zal niettemin worden opgetrokken door het omzetten van een lening van 800 miljoen euro aan de moedermaatschappij in aandelen.

Petercam ziet geen onmiddellijke kapitaalbehoefte bij Dexia, hoewel die niet bij voorbaat kunnen worden uitgesloten. De Core Tier 1 ratio bedraagt 12,20%, maar hierbij is geen rekening gehouden met 10,40 miljard euro aan ongerealiseerde verliezen.

Die hebben onder andere te maken met de negatieve AFS-reserves die onder Basel III niet meer worden toegestaan.

Inclusief deze reserves zou de pro-forma Basel III core Tier 1 maar 6% bedragen, wat toch wat weinig is gezien de 7 tot 9% die als het nieuwe minimum voor systeembanken wordt beschouwd. Petercam heeft voor Dexia nog steeds een rating 'reduce'.

Ook De Standaard kwam met een gelijkaardig bericht, waarbij echter niet Leterme als bron werd vernoemd. Het cabinet van de premier gaf echter aan dat er geen interview met Le Soir had plaatsgevonden. Volgens Petercam is het bericht dan ook mogelijk uit zijn context gelicht. Dexia ontkende in ieder geval behoefte te hebben aan vers kapitaal. Het kapitaal van de Franse dochter Dexia Credit Local zal niettemin worden opgetrokken door het omzetten van een lening van 800 miljoen euro aan de moedermaatschappij in aandelen. Petercam ziet geen onmiddellijke kapitaalbehoefte bij Dexia, hoewel die niet bij voorbaat kunnen worden uitgesloten. De Core Tier 1 ratio bedraagt 12,20%, maar hierbij is geen rekening gehouden met 10,40 miljard euro aan ongerealiseerde verliezen. Die hebben onder andere te maken met de negatieve AFS-reserves die onder Basel III niet meer worden toegestaan. Inclusief deze reserves zou de pro-forma Basel III core Tier 1 maar 6% bedragen, wat toch wat weinig is gezien de 7 tot 9% die als het nieuwe minimum voor systeembanken wordt beschouwd. Petercam heeft voor Dexia nog steeds een rating 'reduce'.