De Eurozone zal in 2012 vermoedelijk een economische krimp vertonen. De VS doen het voorlopig iets beter, al kampt het land ook met schuldproblemen, die de groei in 2012 bescheiden zullen houden. Zelfs in de groeilanden zijn er tekenen van afkoeling.

Peter Vanden Houte (ING): "Hoewel het in eerste instantie economisch nog behoorlijk bergaf dreigt te gaan, geven onze voorlopende indicatoren toch een kentering van het economisch klimaat aan vanaf het tweede kwartaal van 2012. Dit veronderstelt echter dat de Europese regeringsleiders de eurocrisis niet verder laten ontsporen. Door het getreuzel en de besluiteloosheid beginnen de financiële markten meer en meer een opbreekscenario in te prijzen. Het in stand houden van de Eurozone vraagt in de meeste Eurozonelanden belangrijke offers van de bevolking, maar die verbleken bij het welvaartsverlies dat zou voorspruiten uit een opbreken van de Eurozone."

De Eurozone zal in 2012 vermoedelijk een economische krimp vertonen. De VS doen het voorlopig iets beter, al kampt het land ook met schuldproblemen, die de groei in 2012 bescheiden zullen houden. Zelfs in de groeilanden zijn er tekenen van afkoeling. Peter Vanden Houte (ING): "Hoewel het in eerste instantie economisch nog behoorlijk bergaf dreigt te gaan, geven onze voorlopende indicatoren toch een kentering van het economisch klimaat aan vanaf het tweede kwartaal van 2012. Dit veronderstelt echter dat de Europese regeringsleiders de eurocrisis niet verder laten ontsporen. Door het getreuzel en de besluiteloosheid beginnen de financiële markten meer en meer een opbreekscenario in te prijzen. Het in stand houden van de Eurozone vraagt in de meeste Eurozonelanden belangrijke offers van de bevolking, maar die verbleken bij het welvaartsverlies dat zou voorspruiten uit een opbreken van de Eurozone."