Peter Vanden Houte (chief economist ING België): "De ING-beleggersbarometer zakt in maart van 119 punten in februari naar 114 punten. Hoewel de indexstand nog altijd op een eerder positief beleggingsklimaat wijst (100 = neutrale stand), lijkt de belegger zich toch wat zorgen te maken over enkele minder gunstige ontwikkelingen, zoals de geopolitieke onzekerheid en de stijgende inflatie. Nochtans blijft het economisch plaatje positief. Liefst 48% van de ondervraagden zag de Belgische economie in de voorbije maanden aantrekken. Dat is het hoogste percentage in zes maanden."

De toekomst wordt echter wel iets voorzichtiger ingeschat. Zo is 35% van de Belgen van mening dat de conjunctuur verder zal verbeteren, terwijl 23% de zaken iets minder rooskleurig ziet.

Vanden Houte: "De uit de pan swingende olieprijzen zorgen evenwel voor toenemende ongerustheid. De meeste beleggers vrezen bovendien dat dit geen tijdelijk fenomeen is. Liefst 84% van de ondervraagden verwacht dat de olieprijzen ook in de komende jaren in de lift zullen zitten. Dat heeft ook zijn weerslag op de inflatieverwachtingen. Hoewel de Belgische inflatie nu al rond de 3,5% schommelt, denkt liefst 53% van de geënquêteerde Belgen dat dit cijfer in de komende jaren nog hoger zal liggen! Amper 13% ziet de inflatie weer dalen. Deze alarmerende inflatieverwachtingen gelden overigens voor de totale populatie van Belgische beleggers."

Peter Vanden Houte (chief economist ING België): "De ING-beleggersbarometer zakt in maart van 119 punten in februari naar 114 punten. Hoewel de indexstand nog altijd op een eerder positief beleggingsklimaat wijst (100 = neutrale stand), lijkt de belegger zich toch wat zorgen te maken over enkele minder gunstige ontwikkelingen, zoals de geopolitieke onzekerheid en de stijgende inflatie. Nochtans blijft het economisch plaatje positief. Liefst 48% van de ondervraagden zag de Belgische economie in de voorbije maanden aantrekken. Dat is het hoogste percentage in zes maanden." De toekomst wordt echter wel iets voorzichtiger ingeschat. Zo is 35% van de Belgen van mening dat de conjunctuur verder zal verbeteren, terwijl 23% de zaken iets minder rooskleurig ziet. Vanden Houte: "De uit de pan swingende olieprijzen zorgen evenwel voor toenemende ongerustheid. De meeste beleggers vrezen bovendien dat dit geen tijdelijk fenomeen is. Liefst 84% van de ondervraagden verwacht dat de olieprijzen ook in de komende jaren in de lift zullen zitten. Dat heeft ook zijn weerslag op de inflatieverwachtingen. Hoewel de Belgische inflatie nu al rond de 3,5% schommelt, denkt liefst 53% van de geënquêteerde Belgen dat dit cijfer in de komende jaren nog hoger zal liggen! Amper 13% ziet de inflatie weer dalen. Deze alarmerende inflatieverwachtingen gelden overigens voor de totale populatie van Belgische beleggers."