Peter Vanden Houte (ING): "Conjunctureel staat de barometer nog altijd op goed weer. Zo zag 41% van de ondervraagden de Belgische economie in de voorbije drie maanden aantrekken, terwijl 23% van een achteruitgang gewag maakte. Voor de komende drie maanden verwacht 35% van de geënquêteerden een verdere verbetering. Daartegenover staan 20% zwartkijkers."

De ondervraagde Belgen meldden geen noemenswaardige verandering in de financiële toestand van hun gezin en verwachten ook weinig verandering in de komende drie maanden.

Peter Vanden Houte: "Toch plant een aantal gezinnen zware uitgaven dit jaar. Zo beweert 11% van de respondenten in de komende 12 maanden een auto te zullen kopen. Bijna 4 op de 10 ondervraagden heeft dat in de voorbije twee jaar trouwens al gedaan. In de voorbije jaren ging het in 62% van de gevallen over een nieuwe wagen, in 38% van de gevallen betrof het een tweedehandswagen. Zo'n 37% van de Belgische beleggers die in de toekomst de aankoop van een auto plannen, rekent daarvoor gedeeltelijk of volledig op krediet. Maar liefst 63% zegt dat ze contant zullen betalen."

Peter Vanden Houte (ING): "Conjunctureel staat de barometer nog altijd op goed weer. Zo zag 41% van de ondervraagden de Belgische economie in de voorbije drie maanden aantrekken, terwijl 23% van een achteruitgang gewag maakte. Voor de komende drie maanden verwacht 35% van de geënquêteerden een verdere verbetering. Daartegenover staan 20% zwartkijkers." De ondervraagde Belgen meldden geen noemenswaardige verandering in de financiële toestand van hun gezin en verwachten ook weinig verandering in de komende drie maanden. Peter Vanden Houte: "Toch plant een aantal gezinnen zware uitgaven dit jaar. Zo beweert 11% van de respondenten in de komende 12 maanden een auto te zullen kopen. Bijna 4 op de 10 ondervraagden heeft dat in de voorbije twee jaar trouwens al gedaan. In de voorbije jaren ging het in 62% van de gevallen over een nieuwe wagen, in 38% van de gevallen betrof het een tweedehandswagen. Zo'n 37% van de Belgische beleggers die in de toekomst de aankoop van een auto plannen, rekent daarvoor gedeeltelijk of volledig op krediet. Maar liefst 63% zegt dat ze contant zullen betalen."