Peter Vanden Houte (ING): "Een ruime meerderheid van de beleggers (61%) vindt meer integratie en coördinatie op Europees vlak een goede zaak. Ook vindt 46% van de beleggers dat de financiële markten zoete broodjes bakken bij meer Europa, terwijl 17% precies het omgekeerde denkt."

Over de vraag of de toenemende invloed van Europa op het sociaaleconomisch beleid in België positief is, bestaat er meer onenigheid. Van den Houte: "Zo'n 44% is voor, terwijl 24% tegen is. Opmerkelijk is dat bij de Nederlandstaligen 49% hier achter staat, terwijl bij de Franstaligen slechts 36% de invloed van Europa op de sociaaleconomische politiek kan pruimen. Een Europa, ma non troppo?"

Peter Vanden Houte (ING): "Een ruime meerderheid van de beleggers (61%) vindt meer integratie en coördinatie op Europees vlak een goede zaak. Ook vindt 46% van de beleggers dat de financiële markten zoete broodjes bakken bij meer Europa, terwijl 17% precies het omgekeerde denkt." Over de vraag of de toenemende invloed van Europa op het sociaaleconomisch beleid in België positief is, bestaat er meer onenigheid. Van den Houte: "Zo'n 44% is voor, terwijl 24% tegen is. Opmerkelijk is dat bij de Nederlandstaligen 49% hier achter staat, terwijl bij de Franstaligen slechts 36% de invloed van Europa op de sociaaleconomische politiek kan pruimen. Een Europa, ma non troppo?"