Zowat elke analisten met enige naam of faam is van mening dat het vroeg of laat moet fout lopen, meer bepaald in de vorm van een uitbraak van de inflatie.

Peter Schiff, CEO en chief global strategist bij Euro Pacific Precious Metals, is één van de 'inflationisten', hij waarschuwt al geruime tijd voor een fors aantrekken van de inflatie. Nobelprijswinnaar Paul Krugman had recent kritiek op Schiff, die hij een overdreven pessimisme verwijt.

Schiff was er als de kippen bij om Krugman van antwoord te dienen. Volgens de strateeg is het gepubliceerde inflatiecijfer gemanipuleerd, de echte inflatie ligt veel hoger dan ons wil laten vermoeden. Iemand als Krugman laat zich volgens Schiff zand in de ogen strooien.

Zowat elke analisten met enige naam of faam is van mening dat het vroeg of laat moet fout lopen, meer bepaald in de vorm van een uitbraak van de inflatie. Peter Schiff, CEO en chief global strategist bij Euro Pacific Precious Metals, is één van de 'inflationisten', hij waarschuwt al geruime tijd voor een fors aantrekken van de inflatie. Nobelprijswinnaar Paul Krugman had recent kritiek op Schiff, die hij een overdreven pessimisme verwijt. Schiff was er als de kippen bij om Krugman van antwoord te dienen. Volgens de strateeg is het gepubliceerde inflatiecijfer gemanipuleerd, de echte inflatie ligt veel hoger dan ons wil laten vermoeden. Iemand als Krugman laat zich volgens Schiff zand in de ogen strooien.