Peter Schiff: "We bevinden ons in de beginfase van een depressie, niet meer of niet minder. Bij het ontstaan van de vastgoedzeepbel werd de basis gelegd voor een zware recessie. Opvallend is dat we een depressie mét inflatiedruk krijgen, wat eigenlijk een nieuw gegeven is. De economie gaat zwak zijn omdat de consumenten overschakelen van spenderen naar sparen, terwijl anderzijds de inflatiedruk nog niet is verdwenen. "

Schiff, auteur van het boek How an Economy Grows and Why It Crashes, is van mening dat de Amerikaanse regering de verkeerde beslissingen heeft genomen: "De combinatie van massieve fiscale stimuli en een zerorentepolitiek moest wel slecht aflopen. Ik adviseer om niet meer te investeren in de Verenigde Staten of in de dollar, maar de voorkeur te geven aan de emerging markets. Landen die mijn voorkeur genieten zijn daarnaast grondstoffenproducenten als Australië, Noorwegen en Canada. Aandelen als BHP Billiton en Rio Tinto zijn eveneens op mijn verlanglijstje, zij gaan profiteren van een aanhoudend hoge vraag naar grondstoffen."

Peter Schiff: "We bevinden ons in de beginfase van een depressie, niet meer of niet minder. Bij het ontstaan van de vastgoedzeepbel werd de basis gelegd voor een zware recessie. Opvallend is dat we een depressie mét inflatiedruk krijgen, wat eigenlijk een nieuw gegeven is. De economie gaat zwak zijn omdat de consumenten overschakelen van spenderen naar sparen, terwijl anderzijds de inflatiedruk nog niet is verdwenen. " Schiff, auteur van het boek How an Economy Grows and Why It Crashes, is van mening dat de Amerikaanse regering de verkeerde beslissingen heeft genomen: "De combinatie van massieve fiscale stimuli en een zerorentepolitiek moest wel slecht aflopen. Ik adviseer om niet meer te investeren in de Verenigde Staten of in de dollar, maar de voorkeur te geven aan de emerging markets. Landen die mijn voorkeur genieten zijn daarnaast grondstoffenproducenten als Australië, Noorwegen en Canada. Aandelen als BHP Billiton en Rio Tinto zijn eveneens op mijn verlanglijstje, zij gaan profiteren van een aanhoudend hoge vraag naar grondstoffen."