Volgens Schiff duwt de Amerikaanse centrale bank door haar massale geldcreatie het land in de richting van hyperinflatie en dat kan alleen maar mislopen. In de visie van Schiff zouden de Verenigde Staten beter af zijn met deflatie dan met inflatie, een stelling die op zijn minst betwistbaar is.

Schiff is dan ook van mening dat het met de goudprijs maar één richting uit kan en dat is omhoog. Maar hij voorspelt al lang dat de dollar zal instorten, dat de inflatie door het dak zal vliegen en dat uiteindelijk de goudprijs nieuwe recordniveaus zal gaan verkennen. Tot dusver zijn die voorspellingen echter geen bewaarheid geworden.

Volgens Schiff duwt de Amerikaanse centrale bank door haar massale geldcreatie het land in de richting van hyperinflatie en dat kan alleen maar mislopen. In de visie van Schiff zouden de Verenigde Staten beter af zijn met deflatie dan met inflatie, een stelling die op zijn minst betwistbaar is. Schiff is dan ook van mening dat het met de goudprijs maar één richting uit kan en dat is omhoog. Maar hij voorspelt al lang dat de dollar zal instorten, dat de inflatie door het dak zal vliegen en dat uiteindelijk de goudprijs nieuwe recordniveaus zal gaan verkennen. Tot dusver zijn die voorspellingen echter geen bewaarheid geworden.