Ze zullen eerder hun blik laten vallen op de lokale munt, waardoor er neerwaartse druk op de dollar en op Amerikaanse staatsobligaties kan ontstaan. Goud kan op die manier goedkoper worden voor buitenlandse centrale bankiers, die waarschijnlijk hun aankopen zullen verhogen.

Daarmee zullen ze eerst een bodem onder de markt leggen, waarna de goudprijs weer rustig kan stijgen. Uiteindelijk zal het goud verdreven worden uit zwakke handen en zullen alleen de sterke handen zullen overblijven. Op die manier wordt de basis voor een nieuwe haussefase gelegd.

Ze zullen eerder hun blik laten vallen op de lokale munt, waardoor er neerwaartse druk op de dollar en op Amerikaanse staatsobligaties kan ontstaan. Goud kan op die manier goedkoper worden voor buitenlandse centrale bankiers, die waarschijnlijk hun aankopen zullen verhogen. Daarmee zullen ze eerst een bodem onder de markt leggen, waarna de goudprijs weer rustig kan stijgen. Uiteindelijk zal het goud verdreven worden uit zwakke handen en zullen alleen de sterke handen zullen overblijven. Op die manier wordt de basis voor een nieuwe haussefase gelegd.