Peter Morici: "Daarmee bedoel ik sociale politiek, gezondheid, pensioenen enzovoort. Duitsland heeft weliswaar geprofiteerd van de eengemaakte markt, maar ondersteunt armere landen niet in de mate waarin bijvoorbeld New York de sociale zekerheid en Medicaid in de staat Mississipi ondersteunt."

Morici is van mening dat de bezuinigingsplannen de sociale verschillen binnen de eurozone niet gaan oplossen, wel integendeel: "De landen in de problemen gaat hun economisch draagvlak zien verkleinen en dus minder belastingen kunnen innen. Het reddingsplan van 750 miljard euro is niet meer dan een doekje voor het bloeden dat de problemen voor zich uitschuift. De eenmaking van Europa kan alleen maar werken wanneer er maatregelen komen om de solvabiliteit van het banksysteem te garanderen en om de sociale systemen op elkaar af te stellen. Gebeurt dit niet, kan kunnen individuele Europese staten failliet gaan en zal de markt hogere rendementen op staatsobligaties gaan vragen dan in het verleden het geval was."

Peter Morici: "Daarmee bedoel ik sociale politiek, gezondheid, pensioenen enzovoort. Duitsland heeft weliswaar geprofiteerd van de eengemaakte markt, maar ondersteunt armere landen niet in de mate waarin bijvoorbeld New York de sociale zekerheid en Medicaid in de staat Mississipi ondersteunt." Morici is van mening dat de bezuinigingsplannen de sociale verschillen binnen de eurozone niet gaan oplossen, wel integendeel: "De landen in de problemen gaat hun economisch draagvlak zien verkleinen en dus minder belastingen kunnen innen. Het reddingsplan van 750 miljard euro is niet meer dan een doekje voor het bloeden dat de problemen voor zich uitschuift. De eenmaking van Europa kan alleen maar werken wanneer er maatregelen komen om de solvabiliteit van het banksysteem te garanderen en om de sociale systemen op elkaar af te stellen. Gebeurt dit niet, kan kunnen individuele Europese staten failliet gaan en zal de markt hogere rendementen op staatsobligaties gaan vragen dan in het verleden het geval was."