Peter De Keyzer (Petercam): "De huidige handelsonevenwichten hebben de surpluslanden Duitsland, Japan, China enzovoort rijk gemaakt. De tekortlanden Griekenland, Ierland, VS, Verenigd Koninkrijk en Spanje werden echter alleen maar armer."

De overschotlanden zijn politiek en economisch versterkt, wat bijvoorbeeld blijkt uit het feit dat China weigert om zijn munt te bewegen. De Keyzer: "Duitsland domineert anderzijds alle economische en monetaire debatten. De vraag is dan ook of er een tweede Plaza moet komen. Dat is inderdaad noodzakelijk voor een nieuw evenwicht, maar een Plaza II akkoord kan dodelijk zijn voor het goud."

Peter De Keyzer (Petercam): "De huidige handelsonevenwichten hebben de surpluslanden Duitsland, Japan, China enzovoort rijk gemaakt. De tekortlanden Griekenland, Ierland, VS, Verenigd Koninkrijk en Spanje werden echter alleen maar armer." De overschotlanden zijn politiek en economisch versterkt, wat bijvoorbeeld blijkt uit het feit dat China weigert om zijn munt te bewegen. De Keyzer: "Duitsland domineert anderzijds alle economische en monetaire debatten. De vraag is dan ook of er een tweede Plaza moet komen. Dat is inderdaad noodzakelijk voor een nieuw evenwicht, maar een Plaza II akkoord kan dodelijk zijn voor het goud."