Politieke eenmaking lijkt een noodzaak te zijn geworden, want Duitsland is niet meer van plan om nog blanco cheques uit te schrijven om landen in problemen te redden.

Peter De Keyzer (Petercam): "Concurrentiekracht is momenteel waarschijnlijk het grootste probleem in eurozone. De perifere landen zijn hun concurrentiekracht volledig kwijtgespeeld en zullen alles op alles moeten zetten om die terug te winnen."

De Keyzer vergelijkt de eurozone met een schip op een woelige zee: "Op dat schip is de lading gaan schuiven, terwijl het schip zelf wild op en neer dobbert op de golven. De opdracht is om die schuivende lading weer op de juiste manier opgestapeld te krijgen. Het zal duidelijk zijn dat we een opdracht voor ons hebben die allesbehalve makkelijk is."

Politieke eenmaking lijkt een noodzaak te zijn geworden, want Duitsland is niet meer van plan om nog blanco cheques uit te schrijven om landen in problemen te redden. Peter De Keyzer (Petercam): "Concurrentiekracht is momenteel waarschijnlijk het grootste probleem in eurozone. De perifere landen zijn hun concurrentiekracht volledig kwijtgespeeld en zullen alles op alles moeten zetten om die terug te winnen." De Keyzer vergelijkt de eurozone met een schip op een woelige zee: "Op dat schip is de lading gaan schuiven, terwijl het schip zelf wild op en neer dobbert op de golven. De opdracht is om die schuivende lading weer op de juiste manier opgestapeld te krijgen. Het zal duidelijk zijn dat we een opdracht voor ons hebben die allesbehalve makkelijk is."