Aandelenmarkten zijn te hard opgelopen en de correctie komt eraan. Want een industrieel metaal als koper geeft duidelijker aan hoe de temperatuur van de wereldeconomie is.

Nu de Chinese groei minder gaat worden zal dat de wereldeconomie raken. Derhalve de aandelenmarkten zullen binnenkort fors gaan dalen net als het rode metaal.

Maar in deze redenatie wordt voorbijgegaan aan het simpele feit dat de kopermarkt een relatief kleine is waar vooral gespecialiseerde handelaren werken.

Beleggingskapitaal komt er nauwelijks voor. Althans in de Westerse beleggingsportefeuilles.

Aandelenmarkten zijn te hard opgelopen en de correctie komt eraan. Want een industrieel metaal als koper geeft duidelijker aan hoe de temperatuur van de wereldeconomie is. Nu de Chinese groei minder gaat worden zal dat de wereldeconomie raken. Derhalve de aandelenmarkten zullen binnenkort fors gaan dalen net als het rode metaal. Maar in deze redenatie wordt voorbijgegaan aan het simpele feit dat de kopermarkt een relatief kleine is waar vooral gespecialiseerde handelaren werken. Beleggingskapitaal komt er nauwelijks voor. Althans in de Westerse beleggingsportefeuilles.