Zo is de koersevolutie van de Amerikaanse beurzen tussen 6 maart 1999 en 6 maart 2009 (-46 procent) de slechtste ooit (inclusief de metingen tijdens de Grote Depressie).

Via deze uiterst pijnlijke ontwikkeling zijn de Amerikaanse beurzen waarderingsgewijs van de 1 procent duurste meting ooit (eind 1999) op vandaag aanbeland bij de 5 procent goedkoopste metingen ooit.

De crashen van de voorbije 8 jaar laten duidelijk hun sporen na in het beleggerssentiment. Zo toont de laatste rondvraag van de Amerikaanse Vereniging van Individuele Beleggers het hoogste percentage pessimisten sinds de meting begon in 1987. Maar liefst 70 procent van de ondervraagden denkt dat de beurzen nog verder zullen dalen.

De enige week die bijna evenveel pessimisme toonde als op vandaag was die van 19 oktober 1990 (67 procent pessimisten). Die week markeerde het einde van de toenmalige daling van de beurzen wat in terugblik niet verwonderlijk is daar extreme zwartgalligheid vaak kenmerkend is voor bodems in de aandelenmarkten.

Het huidig recordpessimisme laat volgens P&B Invest hopen dat de beurzen vorige week begonnen zijn aan een stijging die minstens enkele maanden zal duren.

Zo is de koersevolutie van de Amerikaanse beurzen tussen 6 maart 1999 en 6 maart 2009 (-46 procent) de slechtste ooit (inclusief de metingen tijdens de Grote Depressie).Via deze uiterst pijnlijke ontwikkeling zijn de Amerikaanse beurzen waarderingsgewijs van de 1 procent duurste meting ooit (eind 1999) op vandaag aanbeland bij de 5 procent goedkoopste metingen ooit.De crashen van de voorbije 8 jaar laten duidelijk hun sporen na in het beleggerssentiment. Zo toont de laatste rondvraag van de Amerikaanse Vereniging van Individuele Beleggers het hoogste percentage pessimisten sinds de meting begon in 1987. Maar liefst 70 procent van de ondervraagden denkt dat de beurzen nog verder zullen dalen. De enige week die bijna evenveel pessimisme toonde als op vandaag was die van 19 oktober 1990 (67 procent pessimisten). Die week markeerde het einde van de toenmalige daling van de beurzen wat in terugblik niet verwonderlijk is daar extreme zwartgalligheid vaak kenmerkend is voor bodems in de aandelenmarkten. Het huidig recordpessimisme laat volgens P&B Invest hopen dat de beurzen vorige week begonnen zijn aan een stijging die minstens enkele maanden zal duren.